Är din organisation redo för NIS2?

Digitala hot ökar ständigt och cybersäkerhetslandskapet förändras snabbt. Det är kritiskt att stärka sin motståndskraft och anpassa sig för att möta de nya kraven i NIS2.

Så kan ChainSec hjälpa er

NIS2 kommer att innebära betydande förändringar för många organisationer. Det är viktigt att börja förbereda sig omedelbart för att hinna anpassa sig till de nya säkerhetskraven och undvika potentiella sanktioner.

Vad innebär NIS2?

NIS2 syftar till att höja den digitala säkerheten inom EU och omfattar organisationer i både offentliga och privata sektorer.

Regelverket ställer höga krav på att vidta tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa en hög nivå av informationssäkerhet. De viktigaste kraven inkluderar:

  • Strängare säkerhetskrav på leverantörer och i leveranskedjan.

  • Utökade krav på rapportering av incidenter.

  • Förstärkta åtgärder för att skydda mot cyberhot.

Så kan ChainSec hjälpa er

Vår plattform hjälper organisationer att uppfylla delar av kraven i NIS2 genom att ge en översikt över cybersäkerheten i leveranskedjan och följa upp säkerhetsåtgärder hos leverantörer.

  • Få en översikt över cybersäkerheten i er leveranskedja.

  • Följ upp säkerhetsåtgärder hos era leverantörer.

  • Stärka er organisations cyberhygien.

  • Minska risken för avbrott i er verksamhet.

dator

Säkra din leveranskedja
från cyberhot.

Med ChainSecs plattform får du en överblick över din leveranskedjas IT-säkerhet och kan du enkelt följa upp säkerhetsåtgärder hos dina leverantörer.

App screenshot

Vanliga frågor och svar

Vad är NIS2?

NIS2 är en EU-förordning som syftar till att förbättra den digitala säkerheten inom EU. Förordningen omfattar organisationer som är involverade i centrala sektorer, både offentliga och privata.

När träder NIS2 i kraft?

De nya reglerna förväntas träda i kraft senast den 18 oktober 2024, då det tidigare NIS-direktivet upphör att gälla och ersätts av NIS2.

Vilka sektorer påverkas av NIS2?

NIS2 påverkar en rad sektorer som anses vara kritiska för samhällets funktion, inklusive energi, transport, bank, finansinfrastruktur, hälso- och sjukvård, dricksvatten, digital infrastruktur, offentlig administration och rymd.

Vilka är de nya kraven i NIS2?

NIS2 inför strängare säkerhetskrav för kritiska sektorer, förbättrad rapportering av cybersäkerhetsincidenter och utökade krav på riskhantering. Dessutom måste berörda organisationer säkerställa att deras underleverantörer också uppfyller de nya säkerhetsstandarderna.